18 de Abril de 2024
12:47
934 247 349
Accedeix al teu compte
Introdueix el teu usuari i contrasenya per accedir al teu compte
0
0 €
Tornar
Saps com es fabriquen els dècims de la Loteria de Nadal?

saps com es fabriquen els decims de loteria de nadal

COM ES FABRIQUEN ELS DÈCIMS DE LA LOTERIA DE NADAL?

 

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre en col·laboració amb Loteries i Apostes de l'Estat són els encarregats del disseny i elaboració dels dècims de Loteria de Nadal. Aquest procés comença al gener amb fortes mesures de seguretat tant en el personal com en els materials que s'utilitzen per a la seva elaboració.

edificio de la Fábrica de Moneda y timbre


El procés de fabricació de la Loteria de Nadal el podem dividir en diversos passos:


1.- Elecció de la imatge que els dècims de Loteria de Nadal portaran.


L'estructura dels dècims de la Loteria de Nadal és la mateixa tots els anys canviant només el color del fons i la imatge que porten impresa.


Des de 1960 els dècims de la Loteria de Nadal porten impreses escenes de caràcter nadalenc. La primera imatge que es va utilitzar, amb aquesta índole, en els dècims de Nadal va ser un fragment del Naixement de Murillo que s'exhibeix en el Museu de Belles arts de Sevilla. Enguany, la imatge dels dècims de la Loteria de Nadal, és la Verge de la magrana de Fra Angèlic, que s'exhibeix en el Museu Nacional del Prado de Madrid.


Una vegada triada la imatge, es realitza les labors de retoc per a adaptar-la al dècim d'unes mesures de 11x6,5 cm.


En aquest primer pas també s'elabora el fons de seguretat i l'elecció del color dels dècims, enguany són en to daurat.


2.- Impressió dels dècims.


La impressió dels dècims es realitza a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. El paper que s'empra per a imprimir els bitllets és un paper de seguretat i les tintes que s'utilitzen porta inclosa una de seguretat imperceptible per a l'ull humà, necessitant un llum ultraviolat per a captar-la.


La impressió dels dècims de la Loteria de Nadal es divideix en dues fases:

  1. En la primera fase s'imprimeix les parts comunes a tots els dècims, la data del sorteig, la imatge, els elements de seguretat i en el revers els premis. La impressió es realitza amb set planxes en rotatòria offsets semblants a les utilitzades per a la fabricació de periòdics però incloent tintes de seguretat.
  2. En la segona s'imprimeixen els elements determinants de cada dècim, número de bitllet, la sèrie, fracció, el preu i el codi de barres característic de cada dècim. Aquesta impressió es realitza amb làser.
  3. Classificació i distribució de la Loteria de Nadal


Una vegada acabada la impressió dels bitllets en bobines, aquestes passen a la zona de tall, classificació i empaquetat per a la seva distribució a les administracions de loteria a principi de juliol.

maquina impresión de loteria

Imagen de eleconomista.es


Mesures de seguretat en la fabricació de la Loteria de Nadal


La fabricació de la Loteria de Nadal es fa sota rigoroses mesures de seguretat per a poder evitar qualsevol tipus de falsificació, així, els dècims estan fabricats d'un paper de seguretat OCR que porta unes fibrillas, en la seva composició, que no són visibles per a l'ull humà, però sí que ho són amb l'efecte d'un llum ultraviolat.


Les tintes que s'utilitzen en la impressió dels dècims, també, són de seguretat i per a assecar-les s'utilitza aire calent.


Tots els dècims compten amb dos codis, un numèric i l'altre de barres, que identifiquen a cada dècim i el diferencien dels altres dècims.

Aquests codis són reconeguts per les màquines dels punts de venda autoritzats.

POT120.000.000 €
divendres, 19/04/24
Jugar Ara!
20.000€/mes dte. 30 anys
dijous, 18/04/24
Jugar Ara!
POT4.000.000 €
dijous, 18/04/24
Jugar Ara!
POT12.600.000 €
diumenge, 21/04/24
Jugar Ara!
Jugar Ara!
POT1.300.000 €
Jugar Ara!
Jugar Ara!
EN PREMIS60.000 €
dissabte, 20/04/24
Jugar Ara!
Histórico de resultados
Jocs i Apostes
Mitjans de pagament
WEB SEGURA. CERTIFICAT PER
Joc responsable
+18
Admón de Loterías nº 336
Akuamosis S.L.
C.C. Arenas - Gran vía de les Corts Catalanes, 373
08015 Barcelona Barcelona
B63882922
Atenció al client934 247 349
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro